7 mar 2012

Arroz Negro

El Arroz negro es otro de los platos típicos de Valencia que no debes perderte.
Arròs negre en valenciano. El arroz negro es un plato típico de Castellón, aunque también se come en Valencia y en las comarcas costeras.

Se trata de un plato de arroz seco, no es caldoso. También cocinado en paella, sus ingredientes son el arroz, un sofrito de cebolla y ajo y trocitos de gambas, sepia y calamar. Para su elaboración se emplea tinta de calamar, de ahí su particular color negro.

Suele comerse con all-i-oli (ajoaceite).


Black Rice

The black rice is another Valencia dishes not to be missed.

Arròs negre in Valencia. The black rice is a dish of Castellon, but is also eaten in Valencia and in coastal areas.

This is a dry rice dish is not soupy. Also cooked paella ingredients are rice, sautéed onion and garlic and bits of shrimp, cuttlefish and squid. Its production uses squid ink, hence the particular color black.

It is usually eaten with all-i-oli (garlic sauce).

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